Splošni pogoji

 

Splošni pogoji poslovanja sistema TISKAJPOCENI.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

GARANCIJA:

Garancijski rok za vse izdelke je 12 mesecev oz. več, če je tako navedeno v opisu izdelka na spletni strani, oz. na računu.

STROŠEK DOSTAVE: 

Cena dostave za naročila z redno dostavo Pošte Slovenije znaša 3,99 €, ne glede na količino in kraj dostave. 

V kolikor za plačilo izberete plačilo ob prevzemu, plačate ob nakupu v košarici dodatni 1,00 €, ostalih stropkov ob prevzemu pošiljke ni.

 NAČINI PLAČILA:

PLAČILO PO POVZETJU
V kolikor želite, da vam naročeno blago dostavimo na dom ali katerikoli drug naslov v Sloveniji in se odločite za plačilo ob prevzemu je možno plačilo z gotovino ali s kartico na določenih področjih (preverite pri vaši pošti). 

PLAČILO PO PREDRAČUNU (AVANS)
Ta način plačila je namenjen vsem, ki želite naročeno blago plačati pred dobavo. Podatke za plačilo boste avtomatično prejeli na vpisan eMail naslov, ki ste ga ob naročilu navedli. Po prejetem plačilu sledi dobava v navedenem roku. Predračun ima veljavnost najmanj 3 dni, po tem roku lahko prodajalec veljavnost predračuna prekliče.

PLAČILO PREKO eRAČUNA
Proračunskim uporabnikom je omogočeno plačilo preko eRačuna s 30 dnevnim zamikom plačila.

PLAČILO S KREDITNIMI KARTICAMI
Preko varnega spletnega načina plačevanja PayUnitiy omogočamo plačilo s kreditnimi karticami VISA ter MASTERCARD.

PLAČILO S PAYPAL
Preko varnega spletnega načina plačil PayPal, kjer je poleg kartic VISA in MASTERCARD, mogoče plačevati tudi z AMERICAN EXPRESS kartico.

SKLENITEV POGODBE O NAKUPU

Tehnični koraki, ki vodijo do sklenitve pogodbe o nakupu: s tem ko izberete izdelek, ga navidezno dodate v košarico, navedete vaše podatke in zaključite naročilo, boste po elektronski pošti prejeli potrdilo o naročilu. S tem je pogodba o nakupu sklenjena. Kopija pogodbe (naročila) je shranjena tudi pri podjetju, dostop do nje je možen s pisnim zahtevkom na fizični naslov podjetja BAKUS d.o.o., Kočevska cesta 299, 1291 Škofljica ali z zahtevkom na podpora@tiskajpoceni.com. Med samim postopkom naročila lahko morebitne napake pri naročilu preverite pred zaključkom naročila, v navidezni košarici in jih tam tudi popravite oziroma brišete in vstavite ponovno.

CENE: Vse cene so z vključenim DDV!

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti, vse cene veljajo do prodaje zalog.
Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod navedenimi pogoji.
V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil. Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Po preteku dveh ur od sprejema naročila v čakalno vrsto, vendar največ v 48 urah, ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik si pridržuje pravico, da po potrebi pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

Ponudnik v obljubljenem roku blago zapakira, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračanja blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.

IZDELKI IN NJIHOVI OPISI:

Z oddajo naročila soglašate, da ste bili seznanjeni z opisi izdelkov, ki se prikažejo ob kliku na posamezen artikel.

Tehnični koraki, ki vodijo do sklenitve pogodbe o nakupu: s tem ko izberete izdelek, ga navidezno dodate v košarico, navedete vaše podatke in zaključite naročilo, boste po elektronski pošti prejeli potrdilo o naročilu. S tem je pogodba o nakupu sklenjena. Kopija pogodbe (naročila) je shranjena tudi pri podjetju, dostop do nje je možen s pisnim zahtevkom na fizični naslov podjetja BAKUS d.o.o., Kočevska cesta 299, 1291 Škofljica ali z zahtevkom na podpora@tiskajpoceni.com. Med samim postopkom naročila lahko morebitne napake pri naročilu preverite pred zaključkom naročila, v navidezni košarici in jih tam tudi popravite oziroma brišete in vstavite ponovno.

Vračilo blaga: V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ima potrošnik pravico, da brez navedbe razlogov v 14 dneh odstopi od te pogodbe.

Odstopni rok poteče v 14 dneh od dne ko potrošnik pridobi fizično posest na blagu ali jo pridobi namesto potrošnika tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi potrošnik.

Za uveljavitev pravice do odstopa mora potrošnik z nedvoumno izjavo obvestiti podjetje (BAKUS d.o.o., Kočevska cesta 299, 1291 Škofljica, tel.: 02 663 19 45, eMail: podpora@tiskajpoceni.com) o svoji odločitvi o odstopu od te pogodbe (npr. s pismom, poslanim po pošti ali elektronski pošti). V ta namen lahko potrošnik neobvezno uporabi priloženi vzorčni odstopni obrazec, ki ga najdete TUKAJ.

Da bi se rok za odstop od pogodbe upošteval, zadošča, da je obvestilo v zvezi z uveljavljanjem pravice potrošnika do odstopa od pogodbe poslano pred iztekom odstopnega roka od te pogodbe.

Učinki odstopa od pogodbe: če potrošnik odstopi od te pogodbe in vrne blago (stroške vračila blaga nosi potrošnik), mu podjetje brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva prejetja obvestila o odstopu od te pogodbe oziroma vrnjenega blaga (odvisno od tega kateri dogodek se zgodi kasneje) povrne vsa prejeta plačila. (razen dodatnih stroškov zaradi izbire vrste dostave, ki ni cenovno najugodnejša ponujena standardna oblika dostave s strani podjetja). Tako povračilo podjetje izvede z enakim plačilnim sredstvom, kakor je bilo uporabljeno pri izvedbi prvotne transakcije, razen če je izrecno dogovorjeno drugače. Podjetje zadrži plačilo, dokler ne prejme vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne pošlje dokaza, da je blago poslal nazaj, odvisno od tega, kateri dogodek se zgodi prej. Blago mora potrošnik vrniti v nespremenjeni količini in v neodprti originalni embalaži, torej izdelek, ki ni bil uporabljen. Neposredne stroške vračila blaga nosi potrošnik. Pošiljk z odkupnino žal ne sprejemamo!

REKLAMACIJA, STVARNE NAPAKE: 

Reklamacija zaradi napačne dostave: kupec lahko dostavljeno blago reklamira, če je prodajalec poslal napačne izdelke, če jih je poslall v napačni količini ali če lastnosti izdelka kako drugače odstopajo od kupčevega naročila. Kupec lahko blago zaradi omenjenih razlogov reklamira v 8 dneh od dneva prevzema in zahteva zamenjavo za ustrezen artikel, dopolnitev količine ali pa v zakonsko določenem roku in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije v roku 1 leta, oz. iz naslova stvarne napake v roku 2 let. V primeru reklamacije, lahko kupec v skladu z zakonskimi omejitvami, zahteva zamenjavo artikla, njegovo popravilo ali vračilo kupnine. Kupec lahko vrne blago v reklamacijo izključno v originalni embalaži in sicer tako, da ga na stroške prodajalca in po vnaprejšnjem dogovoru s prodajalcem (zahtevke pošljite na podpora@tiskajpoceni.com) vrne po pošti, ki bo na naslov kupca poslal dostavno službo, ki bo blago prevzela. Drugačen način vračila na naše stroške ni možen. Pošiljk z odkupnino žal ne sprejemamo!


Ne odgovarjamo za morebitne finančne izpade in/ali okvare strojev, ter drugih delov na strojih zaradi uporabe

neorginalnega/kompatibilnega/obnovljenega potrošnega materiala.


Stvarne napake: Podjetje BAKUS d.o.o. nosi odgovornost za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo v dveh letih od prevzema blaga v skladu z določbami ZVPot - 37. člen.

Za stvarne napake se šteje:
1. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno uporabo ali za promet;
2. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
3. če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjena oziroma predpisane;
4. če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model prikazan le zaradi obvestila.

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku 2 mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da izdelek pregleda. Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu mora prodajalec izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo.

Garancija: Proizvajalec je v skladu z zakonom dolžan kupcu zagotoviti garancijo za brezhibno delovanje kupljenega blaga. Garancijo lahko kupec uveljavlja neposredno pri proizvajalcu ali njegovem pooblaščenem servisu. Garancijo lahko kupec uveljavlja z garancijskim listom in računom prodajalca. Proizvajalec je dolžan garancijsko popravilo opraviti v 45 dneh od prejema blaga, v nasprotnem primeru pa artikel zamenjati z drugim, enakovrednim in brezhibnim artiklom. Kupec lahko garancijo uveljavlja tudi pri prodajalcu, vendar tudi v tem primeru velja določilo iz prejšnjega odstavka. Vračilo blaga v garancijo se opravi v skladu s pogoji, ki jih proizvajalec navede na garancijskem listu, kupec z vračilom nima stroškov. Reklamacijskih zahtevkov preko PayPal-a žal ne sprejemamo.

Garancija in pravice iz naslova stvarne napake prenehjo veljati, če kupec kakorkoli posega v izdelek ali ga celo poškoduje.

BLAGOVNE ZNAMKE:

Vse blagovne znamke, logotipi, slike, ki jih uporabljamo na spletni strani, so last njihovih spoštovanih lastnikov in so uporabljeni zgolj v informativne namene.

IZJAVA O VAROVANJU OSEBNIH PODATKOV

Zagotavljanje varnosti vašega nakupa in skrb za vaše osebne podatke je za nas zelo pomembno, zato smo prilagodili načela zasebnosti v skladu z uredbo Evropske unije glede zaščite podatkov v državah Evropske unije (GDPR). Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Identiteta in kontaktni podatki upravljalca

BAKUS d.o.o.

Kočevska cesta 299

1291 Škofljica

telefonska številka: 02 663 19 45, eMail: podpora@tiskajpoceni.com

kontaktni podatki pooblaščene osebe za varstvo podatkov: podpora@tiskajpoceni.com

Katere podatke obdelujemo

IP naslove obiskovalcev spletne strani. Pri neregistriranih in registriranih kupcih pa tudi: ime in priimek, elektronski naslov (eMail), kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije z upravljalcem.

Zakaj podatke obdelujemo

Upravljalec bo podatke uporabil izključno za lastne potrebe izvedbe naročila, računov in ostale nujno potrebne komunikacije za samo izvedbo naročila. V primeru kupcev tudi za pošiljanje informativnega gradiva, ki ga lahko prejmejo tudi obiskovalci, ki še nimajo statusa kupca, so pa zato podali soglasje.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim tretjim osebam.

Koliko časa se podatki hranijo

Upravljalec bo podatke hranil nedoločen čas, oz. v skladu z uredbo Evropske unije glede zaščite osebnih podatkov v državah Evropske unije (GDPR) ki vam daje pravico urejati svoje osebne podatke.

Pravice obiskovalcev oz. kupcev

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico zahtevati dostop do osebnih podatkov, popravek ali izbris osebnih podatkov, omejitev obdelave v zvezi z njim, ter pravico do ugovora obdelavi in pravico do prenosljivosti podatkov. Zahteva posameznika se obravnava skladno z določbami Splošne uredbe.

Pravica obiskovalca/kupca je tudi pritožba pri nadzornem organu v primeru kršitve Splošne uredbe.

PIŠKOTKI:

Da omogočimo vse funkcionalnosti na strani www.tiskajpoceni.com se poslužujemo piškotkov, z nadaljnjo uporabo strani se s tem strinjate.

Piškotki, ki jih uporabljamo za delovanje spletne strani, v nobenem primeru ne škodijo ne vam, ne vašemu računalniku. Omogočajo izdelavo dokumentov preko pametnih e-obrazcev, merjenje statistike obiska, delovanje partnerskega (affiliate) programa, oglaševanja, deljenja vsebin preko družbenih omrežij in komunikacijo z Vami, predvsem pa omogočajo boljšo in lažjo uporabo portala za vas kot uporabnika.

IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV:

Skladno z zakonskimi normativi Bakus d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Tiskajpoceni, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

BAKUS d.o.o.
Kočevska cesta 299
1291 Škofljica

Podjetju BAKUS d.o.o. je bil s strani neodvisne bonitetne organizacije Bisnode Slovenija podeljen certifikat bonitetne odličnosti s področja poslovanja - oznaka A - visok razred bonitetne odličnosti.

A boniteta odličnosti

BAKUS d.o.o., 11.8.2020